Wegański producent deserów z szynki iberyjskiej teraz smakuje serem, chlebem i piżmem

Powiązane wiadomości

ten Zakochani Z wieprzowiny iberyjskiej mają taką możliwość Ciesz się tym przez cukierek Dodatkowo, weganie mają szczęście Bo znów będą mogli skosztować pysznej „Pata Negra”.

Architektem tego wyczynu jest Miguel Gallegos, mieszkaniec Pampanery, gminy w In Granada Pujara która prawie nie przekracza 300 mieszkańców. Karmel z szynki iberyjskiej to sztandarowy produkt w dystrybucji słodyczy, choć oferuje również inne opcje, takie jak toffi o smaku serowym, bułka tarta, kasztany, miód alpujarra, figi, słodkie wino czy mesquite.

Pomysł tworzenia smakołyków z „czarna noga” Nastąpiło to po tym, jak klient wszedł do piekarni i obserwował, jak robią truskawkowe lizaki. Odwiedzający skomentował, że przypomina wieprzowinę ze względu na biało-różowy kolor, jak wyjaśnił producent deserów firmie EL ESPAÑOL-Invertia.

Deser wieprzowy

Fabryka wyrobów cukierniczych.

Wkrótce Gallegos zapytał swoich zaufanych dostawców różne smaki I zaczął robić testy, dopóki nie znalazł aktualnego karmelu z szynką Serrano. Ta słodka wycieczka dla niej Marmurki z szynki w dwóch odcieniach.

Cukierek jest odpowiedni dla wegan i wegetarian, ponieważ zawiera tylko cukier, wodę, glukozę i aromaty.

Następne wyzwanie: Danie Pujara

Następnym wyzwaniem będzie skrapla się w worek cukierków Wszystkie smaki Pujara. składa się z Mieszanka ziemniaków, jajek sadzonych, szynki, kiełbasy i polędwicy, któremu oczywiście towarzyszyć będzie pozbawienie i małe klasyczny.

Ideą Gallegos jest stworzenie z niej zróżnicowanej torby Cukierki o smaku każdego jedzenia, aby klient mógł po kolei skosztować najsmaczniejszych dań z dania Alpujarra w Granadzie. „W tej chwili robię testy” – mówi.

Twój sklep, Fabryka wyrobów cukierniczychProdukuje około 20 kilogramów dziennie. Ten z szynką iberyjską bierze ciasto i 80% produkcji. Zachętą do delektowania się tymi słodyczami jest ich cena: 1,50 euro za opakowanie 100 gramów.

Każdy cukierek jest ręcznie robiony przez Gallegos. robić zakupy do jeden pracownik, który odpowiada za sprzedaż i inne zadania, takie jak etykietowanie i pakowanie produktów.

Z jego biura w Pampaneira deser przeniósł się do wielu innych krajów w kieszeniach turystów odwiedzających Granadę. Naprawdę stał się klasykiem w mieście, a jego sklep jest koniecznością. „Przed pandemią mieliśmy dużo turystyki w Alpujara, a większość z niej pochodziła z Francji, Anglików i Polaków” – wyjaśnia.

W sklepach dla smakoszy

W La Fábrica de Caramelos postanowili zdywersyfikować biznes, a także sprzedać 55 różnych kawałków czekolady A także orzechy z karmelem.

Mikado Albugarino.

Mikado Albugarino.

Fabryka wyrobów cukierniczych.

Słodycze są nadal głównym daniem tego biznesu i są również sprzedawane w dwunastu sklepach dla smakoszy, wielu w sąsiednich gminach, takich jak Lanjarón, Almuñécar czy Granada Capital. Można go również znaleźć w Huelvie, Galicji czy Barcelonie.

Ci, którzy mają ochotę na któryś z tych deserów, mogą go również kupić w Sklep internetowy Z La Fábrica de Caramelos i otrzymał je w około 48 godzin.

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *