Eksperci twierdzą, że to najgorsze oleje spożywcze dla twojego zdrowia

Eksperci twierdzą, że to najgorsze oleje spożywcze dla twojego zdrowia

NowaMożesz teraz słuchać artykułów Fox News!

Następnym razem, gdy będziesz przygotowywać burzę lub sprawdzać listę składników, omijaj je Złe oleje dla ciebie.

Trista K. powiedział: Dietetyk, suplementy Balance One. „Oba są niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, ale omega-6 jest silnie zapalny, gdy przewyższa liczbę omega-3 i jest spożywany w dużych ilościach w standardowej amerykańskiej diecie”.

Kiedy możesz sięgnąć po gęstą odżywczą oliwę z oliwek, która Badania pokazują, że może zmniejszyć ryzyko chorobyA nawet pomóc ci żyć dłużej. W rzeczywistości oliwa z oliwek jest jednym z Najzdrowsze pokarmy dla twojego serca I naładowany przeciwutleniaczami i witaminami.

Eksperci twierdzą, że to najgorsze dla zdrowia mrożonki

Do sosów sałatkowych uwielbiamy oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Podczas gotowania doskonałym wyborem jest oliwa z oliwek lub zwykła oliwa z oliwek, podobnie jak odrobina ghee (masło klarowane) lub masło. Przeczytaj poniżej, które oleje kuchenne należy wyeliminować z diety.

Eksperci twierdzą, że podczas gotowania należy trzymać się z dala od wielu szkodliwych olejów, takich jak olej kukurydziany i olej słonecznikowy.

Eksperci twierdzą, że podczas gotowania należy trzymać się z dala od wielu szkodliwych olejów, takich jak olej kukurydziany i olej słonecznikowy.
(istock)

olej kukurydziany

Jednym z olejów, który spowodował ten brak równowagi w kwasach tłuszczowych omega-3 i omega-6, jest olej kukurydziany.

„Ten olej jest stosunkowo tani i ma wysoką temperaturę palenia. To sprawia, że ​​olej kukurydziany jest popularnym wyborem do smażenia żywności” – powiedział Best. „Olej kukurydziany to 57 procent kwasów tłuszczowych omega-6 i 29 procent omega-3, a resztę stanowią tłuszcze nasycone i omega-9″.

Eksperci twierdzą, że to najlepsze pokarmy dla twojego serca

Jak wskazuje Jay Quinn, zarejestrowany dietetyk i dyrektor ds. preparatów w ASYSTEM, olej kukurydziany nie jest tak zdrowy, jak myślą ludzie.

„Są pełne wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak omega-6, które mogą powodować stany zapalne i uszkodzenia wątroby” – powiedział.

„Kupując oleje spożywcze, ważne jest, aby wiedzieć i rozumieć, że potrzebujemy równowagi między tłuszczami omega 3 i 6 w naszej diecie, więc spożywanie nieproporcjonalnych ilości każdego z nich może zakłócić system” – dodał.

Olej sojowy

Unikaj używania oleju sojowego podczas gotowania.

Unikaj używania oleju sojowego podczas gotowania.
(istock)

Olej sojowy to kolejny olej spożywczy, który możesz chcieć ograniczyć.

„Podobnie jak wiele olejów roślinnych, olej sojowy jest wysoce rafinowany. Oznacza to, że przechodzi przez rozległy proces, który wymaga wielu chemikaliów w celu wydobycia go z kukurydzy i przekształcenia go w olej” – powiedział Quinn. „Ten proces produkcyjny sprawia, że ​​olej sojowy jest bardziej podatny na utlenianie – a kiedy mamy zbyt wiele utlenionych związków w naszych ciałach, narażamy się na wiele chorób”.

Aby wymienić tylko kilka: choroba serca, cukrzyca typu 2 i zespół metaboliczny.

Najlepsze jedzenie na spokojny sen?

Olej słonecznikowy

„Olej słonecznikowy jest niezdrowy, ponieważ zawiera również wysoki poziom kwasów tłuszczowych omega-6” – powiedział Quinn. „Te kwasy tłuszczowe mogą powodować stany zapalne w organizmie, co może prowadzić do problemów zdrowotnych, takich jak choroby serca i nowotwory” – kontynuował Quinn, powołując się na badania z 2017 r. opublikowane w Journal of Healthcare.

Innym powodem, dla którego olej słonecznikowy jest niezdrowy, jest to, że wytwarza wyższy poziom aldehydów [per 2017 research in the Journal of Hazardous Materials]W porównaniu z innymi roślinnymi olejami spożywczymi pod wpływem ciepła. Aldehydy są w rzeczywistości substancjami toksycznymi, które mogą narazić osobę na wiele zagrożeń dla zdrowia” – powiedział, odnosząc się do badań z 2017 r. w Chemical Research in Toxicology.

KLIKNIJ TUTAJ, ABY UZYSKAĆ ​​APLIKACJĘ FOX NEWS

Olej kokosowy

Olej kokosowy może nie sprostać oczekiwaniom, więc zastanów się dobrze przed użyciem go w kuchni.

Olej kokosowy może nie sprostać oczekiwaniom, więc zastanów się dobrze przed użyciem go w kuchni.
(istock)

Może mieć zdrową aurę, ale olej kokosowy może nie spełniać oczekiwań.

„Olej kokosowy jest bogaty w średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które organizmowi trudno jest przekształcić w zmagazynowany tłuszcz” – powiedział Michael Jarico, trener fitness i ekspert ds. żywienia, założyciel TotalShape.com. „Zgodnie z badaniem opublikowanym w czasopiśmie Circulation w styczniu 2020 r. olej kokosowy może podnieść poziom cholesterolu LDL, co jest złą wiadomością dla serca”.

Olej częściowo uwodorniony

Częściowo uwodorniony olej można znaleźć w przetworzonej żywności i jest głównym źródłem niebezpiecznych tłuszczów trans w diecie, powiedział Jarico, dzięki American Heart Association (AHA).

„Te sztuczne tłuszcze trans są wytwarzane w procesie przemysłowym, który polega na dodawaniu wodoru do płynnych olejów roślinnych w celu ich zestalenia” – dodał.

Tłuszcze trans podnoszą poziom LDL (lub „złego”) cholesterolu, obniżają poziom HDL (lub „dobrego”) i zwiększają ryzyko chorób serca i udaru mózgu, zgodnie z AHA.

Inne oleje, których należy unikać, obejmują częściowo uwodorniony olej, olej palmowy i inne mieszane i proste oleje roślinne.

Inne oleje, których należy unikać, obejmują częściowo uwodorniony olej, olej palmowy i inne mieszane i proste oleje roślinne.
(istock)

Kliknij tutaj, aby zapisać się do naszego newslettera dotyczącego stylu życia

olej palmowy

Garrico zaleca również wykreślenie oleju palmowego z listy olejów spożywczych.

„Zgodnie z badaniem olej palmowy zawiera mniej więcej równe ilości tłuszczów nasyconych i nienasyconych” – powiedział. „Są też problemy etyczne z tą sytuacją” – powiedział, odnosząc się do związku składnika z niszczeniem lasów deszczowych.

Inne oleje roślinne mieszane i proste

Ava Rockwell, założycielka College of Holistic Medicine, skomentowała, że ​​wszelkie mieszane oleje roślinne lub proste oleje roślinne, takie jak kukurydziany, rzepakowy lub sojowy, są dla ciebie okropne.

ŚLEDŹ NAS NA FACEBOOKU, ABY UZYSKAĆ ​​WIĘCEJ WIADOMOŚCI O STYLU ŻYCIA FOX

„Wywołuje przerażający stan zapalny i został zamieszany przez słynnego emerytowanego kardiochirurga, który ma za sobą 1000 operacji by-passów. Twierdzi, że cukier i rafinowane oleje roślinne są prawdziwą przyczyną chorób serca” – powiedziała. „Uszkodzi ściany tętnic, co prowadzi do obrażeń, co powoduje tworzenie się w ciele warstw płytki nazębnej w celu naprawy uszkodzeń”.

W tej notatce przekaż proszę EVOO.

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *