Delegacja dziesięciu ekwadorskich firm bierze udział w nowej edycji wystawy Anoja, która odbywa się w niemieckiej Kolonii. Wydarzenie promujące ofertę gastronomiczną rozpoczęło się w sobotę 7 października i potrwa do środy 11 października.
Ta międzynarodowa wystawa jest jedną z najważniejszych wystaw prezentujących trendy i innowacje w branży spożywczej. Ponadto według ProEcuador szacuje się, że przyjmie ono ponad 169 000 osób z 201 krajów.
17 ekwadorskich firm produkujących krewetki szuka nowych kontaktów biznesowych w Europie na targach Conximar 2023
Firmy z Ekwadoru biorące udział w pięciodniowym wydarzeniu to Ecuaconservas, Kiwa, Snacks Foods, Samai, Kuntu Vainilla, Nova Alimentos, Karay Natural Foods, Proal Foods, Puertomar i GuanaVida.
Każdy z nich zaprezentuje swój katalog produktów, w którym znajdą się serca palmowe, owoce w puszkach, PrzekąskiKonserwy rybne, pulpa owocowa, warzywa IQF, mąka kokosowa i wanilia.
W wystawie bierze udział ponad 7800 wystawców ze 118 krajów, m.in. z Kanady, Meksyku, Peru, Boliwii, Gwatemali, Paragwaju, Brazylii, Argentyny i Meksyku. Ponadto Włochy, Ukraina, Bułgaria, Austria, Holandia, Tajlandia, Turcja, Hiszpania, Kanada, Maroko, Indie, Francja, Grecja, Liban, Wietnam, Chiny, Polska, Egipt i inne.
W tegorocznej edycji tematem przewodnim będzie „Zrównoważony rozwój”, gdzie – zdaniem organizatorów – bardziej szczegółowo zbadają, jak pogodzić sprzeczne priorytety wzrostu gospodarczego i zrównoważonego rozwoju w obszarze żywienia. Ponadto, jakie aspekty oferuje zrównoważony rozwój oraz jakie są możliwe ścieżki i rozwiązania na całym świecie. (Siema)
„Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia.”