Co oznacza cyfrowy symbol nadrukowany na jajkach?

Co oznacza cyfrowy symbol nadrukowany na jajkach?

Netflix ma w swoim katalogu konkurs kulinarny. Wszyscy przy stole Grupa wybranych i nagradzanych szefów kuchni z całego świata ściera się ze sobą, dopóki zwycięzca nie otrzyma przywileju siedzenia przy stole z dziewięcioma międzynarodowymi szefami kuchni o najwyższym statusie.

Każdy z tych szefów kuchni, w tym Gipuzkoan Andy Aduriz, pracuje również jako sędzia w A Test eliminacyjny dla którego sugerują składnik, który powinien być gwiazdą w przepisie, który zamierzasz ocenić lub anulować.

Skromne i wszechstronne jajko, wielki protagonista lub potężna drugorzędna po świetnych recepturach. Zdjęcie: Pixabay

W klasie, która przyznała dostęp do finału, trzygwiazdkowy francuski szef kuchni Anne Sophie zdjęcie Sugestia jajkoskromne jajko kurze, które pMoże być bohaterem w talerzu, solidnym akompaniamentem lub skromnym dodatkiem, który go wyróżnia główny

Zgodnie z oczekiwaniami, w tym programie, podobnie jak kucharze w więcej niż ekskluzywnych lokalach, Używaj najświeższych, najbardziej zrównoważonych i wyselekcjonowanych jaj.

¿będziemy wiedzieć Jesteśmy pokornymi zjadaczami jajek Wybierz najwyższą jakość i najbardziej zrównoważoną?

Cóż, jest sposób i jest Symbol, że każde jajko w zasadzie powinno brać pod uwagę swoją skorupkę. To Twój DNI, Twój certyfikat śledzenia i Powiedz nam, jaki rodzaj produkcji posiadasz i skąd pochodziOd wsi do betonowej farmy.

klasyfikacja jajek

Ale wcześniej tam? Inne informacje, które powinieneś wiedzieć, W jaki sposób Twoja klasa.

Według kategorii nie musimy rozumieć rozmiarktóre są podzielone według masy lub objętości: XL, powyżej 73 gramów wagi L, z 63 s. 73 gramy; m, z 53 s. 63 gram i Tak, poniżej 53 Gramy. Nie jest czerwona ani biała, co zależy tylko od rasy nieśnej kury.

Kategoria oznacza, że W zależności od jakości będą miały różne przeznaczenie handlowemoże być trzy a B C.

Klasa A To właśnie dla nich znajdziemy w sklepach Sprzedaż bezpośrednia do konsumenta końcowego. Oznacza to, że są to świeże jaja, które nie zostały poddane żadnemu myciu, konserwowaniu ani przechowywaniu w temperaturze poniżej 5°C.

według niego Instytut Badań nad Jajkiemjaja trzymane w temperaturze poniżej 5°C podczas transportu nie dłużej niż 24 godziny lub w pomieszczeniach sprzedaży detalicznej maksymalnie przez 72 godziny

Klasa B będzie dobrej jakości Poniedziałek. oni są Nie można tego uznać za nowy Można go myć lub poddawać dezynfekcji lub zabiegom konserwującym. ogólnie, Wszyscy, którzy nie należą do poprzedniej kategorii.

Klasa C Ona, która mogłaby być stosowane w procesach przemysłowych upoważniony.

Łamanie kodów skórki

ten Numeracja, którą rozszyfrujemy Jest wydrukowany w skorupce jajka. Kody i numery, które mogą pojawić się na opakowaniu, mogą wskazywać na inne problemy, takie jak kategoria, opakowanie, daty ważności, waga, firma lub niektóre informacje dotyczące zdrowia, aby podać kilka przykładów.

Hodowla i opieka nad kurami nioskami jest ściśle określona i uregulowana. Zdjęcie: Pixabay

1. Rodzaj produkcji. jest bycie pierwszy numer Odnosi się do systemu produkcji tego jaja w hodowli i opiece nad kurczętami. zakres od 0 do 3.

  • 0 odpowiada jajkom produkcja ekologiczna. Innymi słowy, pasza dla niosek pochodzi z rolnictwa ekologicznego. Gospodarstwa produkujące te jaja są monitorowane i certyfikowane jako takie. Ta pieczęć jest zwykle wyraźnie widoczna na pojemniku.
  • 1 Odpowiada jajom, które złożył drób z wolnego wybiegu. Oznacza to, że kurczęta oprócz posiadania kurnika takiego jak kurnik wymagany na posadzkę, muszą mieć również miejsce na zewnątrz do spędzenia dnia porośniętego roślinami, o powierzchni co najmniej 4m? dla każdego ptaka
  • 2 Odpowiada jajkom, które produkujesz mielony kurczak. Oznacza to, że ptaki przebywają na wolności w klatkach dla kur, które są wyposażone w niezbędny sprzęt zapewniający ptakom komfort: gniazdo, grzędę, miejsce do kopania, co najmniej 750 cm; Z powierzchni każdego ptaka miot powinien wynosić jedną trzecią.
  • Numer 3 Odpowiada jajkom, które produkujesz Kury żyją w klatkach. Zgodnie z przepisami UE muszą być wyposażone w gniazdo, okonie, miejsce do kopania i kąpieli piaskowych, pilnik do paznokci oraz powierzchnię co najmniej 750 cm2; Jest to najpopularniejszy system w Hiszpanii Ponieważ ma najniższy koszt produkcji.

2. Kraj pochodzenia. Syn wielkie litery który następuje po pierwszej liczbie. Logicznie, ponieważ ten kod jest zasadą UE, Wybrane kraje to państwa członkowskie: Hiszpania (Hiszpania), Niemcy (Niemcy), Belgia (BE), Chorwacja (HR), Dania (DK), Francja (Francja), Grecja (EL), Irlandia (IE), Włochy (IT), Szwecja (SE) , Austria (AT), Słowenia (SI), Portugalia (PT), Polska (PL), Finlandia (FI) i Zjednoczone Królestwo (UK). Poza obszarami przygranicznymi bardzo rzadko będzie można znaleźć postacie inne niż ES.

3. Województwo i gmina pochodzenia. Półksiężyc pięć liczb które następują po literach. W tych pochodzenia latynoskiego (ES), Pierwsze dwa odnoszą się do prowincji i Kolejne trzy, gmina z tego hrabstwa. Istnieje 50 prowincji plus dwa niezależne miasta, więc liczby wahają się od 01 dla Alavy do 52 dla Melilli w porządku alfabetycznym (z wyjątkiem wymienionych powyżej Ceuty i Melilli, które są dwoma ostatnimi).

4. Gospodarstwo produkcyjne. ten Reszta liczb, inni trzy, Kompatybilny z kod gospodarstwa Jest produkowany i sprzedawany w każdej gminie. W niektórych przypadkach może być Czwarta liczba oznacza kurnik Cement Wewnątrz gospodarstwa.

i jajka bez kodu?

bardzo Czy jajka można kupić bez tych kodów?. Zwłaszcza jeśli to kupisz Dla produktu bez pośredników i w samym gospodarstwie. Może to, przynajmniej teoretycznie, zagwarantować jej świeżość, ale nie gwarantuje jej zdrowia, które może być najlepsze, ale nadal istnieją pewne zagrożenia dla zdrowia.

Konsument sam decyduje, co zrobić, ale przed zakupem z oryginału dobrze jest dobrze poznać produkt i cały proces aż do koszyka.

You May Also Like

About the Author: Vania Walton

"Niezależny przedsiębiorca. Komunikator. Gracz. Odkrywca. Praktyk popkultury."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *