FYCMA jest gospodarzem pierwszego dnia Greencities i S-MOVING

W Palais des Expositions i Congresses w Maladze od środy odbędą się dwa równoległe wydarzenia. Są to Green, Urban Smart and Sustainability, S-MOVING oraz Smart and Sustainable Mobility. Odpowiednio dwunasta i czwarta rozmowa wygasną dziś po południu. W obu przypadkach spotyka się około 250 krajowych i międzynarodowych ekspertów zarówno ze sfery publicznej, jak i prywatnej, a nawet ze środowisk akademickich. Ponadto reprezentowanych będzie 70 miast z całego świata.

Pierwszego dnia opracowano kilka seminariów tematycznych i spotkań networkingowych. W szczególności wyróżniały się dwa: „Wszystko się zmieniło. Nowe miasta dla nowych obywateli, firm i gospodarki o obiegu zamkniętym. Poza ekonomią recyklingu. W pierwszym, Urbania Project Envision Director, Wiktor Trojanbył mediatorem. Menedżer Arup, Flavio Tejada; Przewodniczący Broadwayu Mallyan, Jorge Ponce; Chapman Taylor Architekt, urbanista i kierownik ds. ekspansji, Jorge Alonso, oraz konsultant ds. urbanistyki w radzie miejskiej Malagi, Raul Lopez. Ustawili stół dyskusyjny.

Wśród poruszanych kwestii znalazły się dekarbonizacja i piesi. „Lokalność jest narzucana światu przez większą bliskość i mniejsze przemieszczenie: zdrowie i dobre samopoczucie stały się priorytetowym celem” – powiedział Ponce pierwszego dnia. W tym sensie Alonso odniósł się do „podstawowego znaczenia istoty ludzkiej” dla „tworzenia życia”. W tym sensie nowe trendy mieszkaniowe utrzymują wagę stosowania na przykład gościnności i obsługi klienta, aby „ludzie czuli, że są w miejscu zaprojektowanym dla nich, a także „koncentrują się” na byciu i życiu”.

warzywa

gospodarka o obiegu zamkniętym

Podobnie rozwój gospodarki korporacyjnej i gospodarki o obiegu zamkniętym został opracowany w Komitecie Tematycznym. Poza ekonomią recyklingu. Nie podkreśla się w nim znaczenia, że ​​w praktyce gospodarki o obiegu zamkniętym nie chodzi tylko o gospodarowanie odpadami i recykling. Panel, w którym udział wzięli przedstawiciele takich firm jak Hidralia, Ecoembalajes España, Cash Converters, SGS czy Rockwool, skupił dyskusję na tym, w jaki sposób firmy przyczyniają się do realizacji tych celów i jak sprawić, by ta wiedza dotarła do obywateli.

Wśród uczestników tego najnowszego wydarzenia, osoba odpowiedzialna za stosunki instytucjonalne w Hiszpanii z firmy Rockwool, Albert Grou; Dyrektor Generalny Smurfit Kappa Recycling, Ignacio Sanchez; Dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju i Transformacji w Hidralia, Gonzalo Jimenez; Kierownik Regionu Południowego w Ecoembalajes España SA, Antonio Lopez Peña; CEO Cash Converters Hiszpania i Portugalia, Miguel Giribetoraz dyrektor ds. środowiska dla regionu północnego SGS, Mianowany przez Mandeville.

Inteligentny szczyt rolno-spożywczy

Jednocześnie, począwszy od czwartku, Startup Europe Smart Agrifood Summit, wiodące wydarzenie skoncentrowane na cyfrowej transformacji przemysłu rolno-spożywczego, odbędzie się jako główne europejskie wydarzenie i jedno z pierwszych międzynarodowych wydarzeń skupiających się na innowacjach w branży rolno-spożywczej. sektor. Dotarcie do czwartej edycji wspólnie zorganizowanej FYCMA, Europejską Fundację na rzecz Innowacji Technologicznych i Rozwoju (INTEC) oraz Ministerstwo Rolnictwa, Zwierząt Gospodarskich, Rybołówstwa i Zrównoważonego Rozwoju Junta de Andalucía, a także THRIVE Agrifood.

W nim spotkają się 74 firmy i podmioty zlokalizowane na terenie wystawienniczym ponad 20 krajów: Hiszpania, Izrael, Belgia, Luksemburg, Norwegia, Peru, Szwajcaria, Ghana, Argentyna, Chiny, Wielka Brytania, Francja. Cypr, Chile, USA, Polska, Włochy, Singapur, Holandia, Francja, Maroko i Meksyk. 203 ekspertów i 83 startupy reprezentujące sektory takie jak rolnictwo precyzyjne, agrobiznes, energetyka i zrównoważony rozwój, hiperłączność i nowe technologie, tęskniłem za tobąI inteligentne rolnictwo i gospodarka wodna.

warzywa

warzywa

warzywa

warzywa

warzywa

warzywa


Wyświetlenia po:
8

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *