Kucharz Maria Nicolaou Od dawna zapracował sobie na miejsce w mediach i ma swoją osobowość w programie Polska Z TV3 I to rzeczywiście dobry znak – po raz kolejny rozpowszechniamy znaczenie gotowania. Dziś premiera programu Ratunek KwenyKtóre będą prezentowane wyłącznie na nowej platformie cyfrowej 3 kotl Katalońskie Stowarzyszenie Mediów Audiowizualnych (CCMA), którego celem jest zapoznanie nowych pokoleń z kuchnią domową.
Poświęcaj temu coraz więcej Twarz mediów I na podstawie Połączony – Opuścił kuchnię restauracji El Ferrer del Tall (Villanova de São, Barcelona) w marcu 2023 roku – mówi Nicolau Do ceraty i obrusu O czym będziemy rozmawiać w tym programieTradycyjna kuchnia katalońska Ale jest zilustrowany postacią Marii Nicolaou, w formacie przeznaczonym dla młodej publiczności i przystosowanym do nowych czasów.
Krótkie i zgrabne kapsułki
Format ten składa się z „bardzo krótkich kapsułek, trwających od 3 do 10 minut Tradycyjne przepisy z klasycznym zapleczem kulinarnymz dużą ilością techniki i wyjaśnień Dzieje się tak z powodów„Ale w sposób łatwy, elastyczny i zapewniający dobrą zabawę” – wyjaśnia. Dodatkowo będziesz miał… Gościnne gwiazdy katalońskiej sceny młodzieżowej Oraz wizyty w regionie.
Kucharz zdaje sobie sprawę, że chodzi o „koordynację”. Pionier na poziomie oficjalnymAle jeśli chodzi o treść, przepisy, przetwarzanie i mówienie o składnikach, trzyma się z daleka od chęci robienia fajerwerków tylko po to, by to zrobić. Stara się stworzyć małą bazę, fundament, aby każdy czuł się spokojny i spokojny Ciesz się wydajną kuchniąI wiedzieć, dlaczego robi różne rzeczy.
Kolejna zaleta Nowa platforma 3Cat Czy to jest zawartość pierwszej partii Odcinki Dostępne teraz – plus dostępne za pośrednictwem portale społecznościowe Podobnie jak Instagram, TikTok i Twitter, można go „oglądać w domu na telewizorze, podobnie jak Netflix, można usiąść i zrobić maraton lub włączyć kapsułę w tle podczas gotowania” – mówi.
„Możesz poprosić Marię Nicolaou, aby wyjaśniła ci, co masz robić, gdy to robisz. Nie musisz w każdej chwili stać przed telewizorem, możesz do mnie zadzwonić, kiedy będziesz mnie potrzebować. ” Jestem jak dżin w lampie„Żarty szefa kuchni.
Młodzi ludzie z dala od kuchni
Czy młodzi ludzie naprawdę są daleko od kuchni?, zapytaliśmy go. „Przekonaliśmy ich, że aby gotowanie było zabawą, muszą robić rzeczy inne niż tradycyjne gotowanie” – zauważa. „To skomplikowane, w domu, a czasem niepraktyczne”.
Więc w Ratunek Kwenybędzie polegać na „zapewnianiu rozwiązań codziennych potrzeb, ponownym podniecaniu się, rozwiązywaniu problemów, a nie tworzeniu nowych”. Poczuj towarzystwo w procesie przygotowywania jedzenia każdego dnia„.
Wiadomość, która pozostawia ślad
Równolegle z premierą tego programu Nicolau będzie kontynuował współpracę przy Spaces TV3podobnie jak program Toot es moi na podstawie Radio KatalońskiePisze swoją cotygodniową kolumnę dla Kraj żołądka. Nie ukrywa też, że w drodze jest zdecydowanie więcej projektów związanych z mediami. Patrz Kuchnia restauracji? „W ogóle nie zamykam drzwi. Na razie wszystko analizuję, zobaczymy później”.
Żartujemy z nią i mówimy jej, że to już niedługo numer Układ gwiazdowy Skosztuj katalońskiego jedzenia. Czy to jest poprawne? „To, co mnie cieszy, to bycie użytecznym, a reszta to sposób na dotarcie do większej liczby osób. Wszystko ma sens, jeśli to, co robię, czym się dzielę, czym się komunikuję, sprawia, że ludziom jest lepiej i czują się bardziej zdolni do robienia rzeczy i robienia rzeczy po swojemu”, Ale zrozum, co on robi. Mam tylko nadzieję Bądź przydatny dla osób, które konsumują całą tę treść„.
Po sukcesie jego książki Kuchnia albo barbarzyństwo Ze względu na jego silną obecność w mediach zapytaliśmy go, czy uważa, że jego przesłanie zostało przekazane. „Po raz pierwszy od dłuższego czasu mam wrażenie, że nie uważamy, że wszystko jest stracone. Wiele osób zaczyna gotować i dzieli się tym, co gotuje.” Nie widziałem zbyt wiele Dziwactwa Podobnie jak ostatnio na Instagramie To sprawia, że jestem szczęśliwy. „Przekazywanie idei, że gotowanie jest naprawdę proste, jeśli się je zrozumie, ma ogromną moc i myślę, że w końcu zaczynamy wykonywać dobrą robotę” – podsumowuje.
„Niezależny przedsiębiorca. Komunikator. Gracz. Odkrywca. Praktyk popkultury.”