Szacowany czas czytania: 1-2 minuty
Salt Lake City – październik to dobry czas na przygotowanie się do świąt i nadchodzącego sezonu grypowego za pomocą szczepionki przeciw grypie.
Dr Tamara Sheffield, starszy dyrektor medyczny ds. Medycyny zapobiegawczej w Intermountain Healthcare, powiedziała, że spojrzenie na ostatni sezon grypowy w Australii może dać nam wyobrażenie o tym, czego się tutaj spodziewać.
„To, co widzieliśmy na półkuli południowej, to wcześniejszy początek sezonu grypowego i znacznie ostrzejszy sezon niż widzieliśmy od wielu lat” – powiedział Sheffield.
Te sześć miesięcy i starsze kwalifikują się do zastrzyku przeciw grypie. Sheffield powiedział, że CDC zaleciło w tym roku, aby osoby w wieku 65 lat i starsze otrzymały czterowalentną szczepionkę Fluzone High-Dose Quadrivalent, Flublok Quadrivalent lub Fluad Quadrivalent.
„Ich układ odpornościowy starzeje się tak jak reszta ich organizmu, więc również nie reaguje na stymulację szczepionką. Chcemy mieć pewność, że szczepionka wywołuje odpowiednią odpowiedź immunologiczną i dlatego potrzebujemy tego na najwyższym poziomie. dawka — powiedział Sheffield.
Powiedziała, że zaszczepienie się na grypę jest w tym roku ważniejsze niż kiedykolwiek wcześniej. „Nasze szpitale mogą być ponownie przytłoczone, jeśli zobaczymy, że ludzie chorują na grypę i COVID, musimy chronić ludzi przed nimi” – powiedziała.
Jak w wielu miejscach pracy, niedawno mieliśmy klinikę szczepień przeciw grypie w Domu Nadawczym KSL.
„Dlaczego nie dostanę szczepionki przeciw grypie? … To jest dobre dla mnie i dla wszystkich wokół mnie” – powiedział Larry Curtis z KSL-TV.
To jest coś, co robię co roku i zawsze zapraszam wszystkich, aby to zrobili” – powiedział fotograf KSL-TV Mark Lees.
Sheffield zalecił otrzymanie szczepionki przypominającej przeciw grypie i COVID-19 tego samego dnia.
Kino
Twoje najnowsze historie z życia – Twoje zdrowie
Więcej historii, które mogą Cię zainteresować
„Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia.”