Jedyny zdrowy chleb, który możesz jeść codziennie bez tycia

Jedyny zdrowy chleb, który możesz jeść codziennie bez tycia

kiedy spróbujesz Utrata masy ciała lub Zapobiegaj przybieraniu na wadzeTo, co jesz (i wielkość porcji) jest równie ważne, jak ilość ćwiczeń, na które poświęcasz czas. Powiedziawszy to, skontaktowaliśmy się z zarejestrowanymi dietetykami, dietetykami i innymi zarejestrowanymi ekspertami w dziedzinie zdrowia, aby uzyskać wskazówki dotyczące wyboru Najzdrowszy chleb Nie prowadzi do przybierania na wadze (podczas przyjmowania z umiarem oraz w połączeniu ze zbilansowaną dietą i regularnymi ćwiczeniami). Czytaj dalej, aby uzyskać sugestie, spostrzeżenia i wszystkie inne rzeczy pełnoziarnisty i pieczywo pełnoziarniste. Z Bestia z TriestuMPH, RD, LD, zarejestrowany dietetyk ds. suplementów Balance One, W Lisa Richardsdyplomowany dietetyk i twórca diety Candida.

Korzyści z utraty wagi pełnoziarnistej / tostów pełnoziarnistych

Chleb, jak zauważa Best, jest „pożywieniem, które należy spożywać z umiarem” ze względu na jego przetworzony i wyrafinowany charakter. Wyjaśnia, że ​​biały chleb jest „gęsty kalorycznie i zapalny”. Mówi, że regularne spożywanie tego rodzaju chleba „doprowadzi do przybierania na wadze”, ponieważ większość tych pieczywa jest „wytwarzana z rafinowanych ziaren, cukru i konserwantów”. Podkreśla, że ​​są to składniki zapalne, które szybko rozkładają się i odkładają w postaci tłuszczu.

Richards zgadza się i mówi, że aby tego uniknąć, kluczem jest wybór „pełnoziarnistego lub innego chleba pełnoziarnistego, który nie został rafinowany”. Best mówi, że rafinowane węglowodany mają wiele negatywnych skutków ubocznych dla naszego zdrowia, a tłuszcz z brzucha jest tylko jednym z nich. „W szczególności chleb biały i wzbogacony został poddany procesowi rafinacji, w którym usunięto korzystny błonnik i składniki odżywcze, prawdopodobnie zastąpiono je sztucznymi wersjami” – dodaje. Richards kontynuuje, że „zawartość błonnika w pełnych ziarnach i pieczywie” z nich „pomoże ci osiągnąć cele związane z utratą wagi”, ponieważ zawierają ważne składniki odżywcze, które zapewniają uczucie sytości, energię do ćwiczeń i, co najważniejsze, sprawiają, że mniej prawdopodobne jest, że zjesz więcej rano.

Richards podaje jedną praktyczną zasadę: „patrz na listę składników” swojego ulubionego chleba, a także „unikaj chleba, który zaczyna się od słowa „wzbogacony. Twój metabolizm”. Zwiększenie metabolizmu doprowadzi do utraty wagi i uczucie sytości zapobiegnie przejadaniu się i rozkoszowaniu się wysokokalorycznymi, naładowanymi cukrem pokarmami” – mówi, podkreślając, jak ważne jest pominięcie białego chleba, jeśli Twoim celem jest zapobieganie przybieraniu na wadze, i wybranie opcji pełnoziarnistej. .

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.