Czas wstrząsnąć i spróbować tego puste skrzydła Przepis.
„Ten dzień to prosta gra Przepis To świetna alternatywa dla skrzydełek z kością, mniej brudzących i łatwiejszych do czyszczenia” – mówi Michael Scipion, właściciel i szef kuchni sanobymichaelscipione.com.
Smakowe prażone pestki dyni: wypróbuj przepis
Gotujesz dla jednego czy dwojga? Wypróbuj ten genialny pomysł: „Pokrój skrzydełka bez kości na pół, dodaj do gorącej patelni z 1/2 szklanki wody i różyczki brokułów, gotuj przez trzy do czterech minut, aż będą gorące, dodaj 1 szklankę brązowego ryżu, a następnie dodaj resztę sosu barbecue „na szybkie i łatwe danie z ryżu” – sugeruje Scipione.
Wskazuje również, że skrzydełka bez kości lepiej pasują do tego przepisu niż bez kości, ale oba działają. Pobierz przepis poniżej.
Idealny przepis na zupę grochową, oszczędzającą dym
Koreańskie skrzydełka do grilla bez kości autorstwa szefa kuchni Michaela Scipiona
Porcja 4-6
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 30 minut
Składniki:
1 szklanka koreańskiej pasty chili (Gochujang)
1/2 szklanki miodu
Pół szklanki wina ryżowego i octu
½ szklanki tamari (naturalny sos sojowy)
3 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki czarno-białego sezamu
8 cebul pokrojonych w cienkie plasterki
2 funty panierowanych skrzydełek z kurczaka bez kości (opcjonalnie z kością lub możesz zastąpić różyczki kalafiora dla naszych wegańskich przyjaciół)
KLIKNIJ TUTAJ, ABY UZYSKAĆ APLIKACJĘ FOX NEWS
kierunek:
- W dużej misce wymieszaj pastę chili, miód, ocet z wina ryżowego, tamari i olej sezamowy. Usiądź z boku.
- Rozgrzej piekarnik do 450 stopni Fahrenheita.
- Ułóż panierowane skrzydełka bez kości na tacy wyłożonej pergaminem
- Piecz na niskich rusztach piekarnika przez 25 do 30 minut lub do momentu, aż będą chrupiące, obracając raz mniej więcej w połowie.
- Umieść skrzydełka w sosie, aż będą dobrze przykryte. Doprawione sezamem i zieloną cebulką. Cieszyć się!
Kliknij tutaj, aby zapisać się do naszego newslettera dotyczącego stylu życia
„Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia.”