Meksyk stał się siódmym co do wielkości producentem mięsa na świecie do 2020 roku: kukurydza kukurydziana

Odkąd Stat opublikował swoje statystyki w 2021 roku, nasz kraj zajął w zeszłym roku siódme miejsce na świecie pod względem produkcji mięsa, które obejmuje trzy główne białka: wołowinę, wieprzowinę i kurczaka.


Przedstawione przez Mexican Meat Council (Comcorn)
Zbieranie statystyk 2021, Gdy przytoczone zostaną zebrane dane o produkcji i spożyciu mięsa w naszym kraju, warto zauważyć, że pozycja ta, należąca do Krajowego Sektora Surowcowego, zajmuje siódme miejsce na świecie pod względem produkcji z łączną liczbą 7,2 mln ton.


Nora Bason Hernandez,
Dyrektor ds. Studiów Ekonomicznych i Handlu Zagranicznego organizacji, wyjaśniony w tym tomie Uwzględniono produkcję drobiu (3,72 t), wołowiny (2,09 t) i wieprzowiny (1,45 t).


Pod względem wołowiny nasz kraj zajmuje ósme miejsce na świecie z udziałem 3,4% z ponad 60 mln ton wyprodukowanych w ubiegłym roku; 10 krajów, które tworzą ten produkt
Stany Zjednoczone Mają łącznie 51,09 MT.


Krajowe spożycie tego mięsa wyniosło 1,8 mln ton, co plasuje je na siódmym miejscu na świecie.
3,1% międzynarodowego spożycia.


Meksyk wytwarza około 1,5% światowej produkcji wieprzowiny do 2020 roku


Pod względem wieprzowiny produkcja do 2020 roku wyniosła 1,4 mln ton – wynika z raportu Camcorn, który znalazł się w pierwszej dziesiątce największych producentów, zajmując ósme miejsce.
Tym samym stanowi 1,48% udziału w świecie.


Konsumpcja tego rodzaju mięsa w naszym kraju zajmuje ósme miejsce pod względem synchronizacji zachowań, notując 2,01 mln ton
Konsumpcja międzynarodowa 2,08%.


W sumie w ubiegłym roku świat skonsumował ponad 97 mln ton tego mięsa, a 10 największych krajów (na czele z Chinami z 43 mln ton) wyprodukowało łącznie 89,3 mln ton.

Kurczak to najczęściej produkowane mięso w Meksyku


Z 3,7 miliona ton, Meksyk zajął siódme miejsce na świecie pod względem produkcji drobiu, z której część
3,7% reprezentacji Na całym świecie.


Z danych Departamentu Rolnictwa USA (USDA) wynika, że ​​spożycie tego mięsa w Meksyku wynosi 4,5 mln ton.
Osiągnął szóstą międzynarodową, Gdzie wspomniano 4,6%. Z ogólnego spożycia; Tutaj wskaźnik ten jest prowadzony przez Stany Zjednoczone, który wynosi około 17 mil na godzinę.

  • Hiszpania: Urzędnicy krajowi twierdzą, że mają już wdrożony system pomiaru emisji w sektorze hodowlanym.
    Władze hiszpańskie wprowadziły system ECOGAN, którego celem jest pomiar emisji zanieczyszczeń w sektorze hodowlanym, który jest opracowywany na każdym etapie produkcji i dostarcza informacji zwrotnych na temat najlepszych praktyk w celu ich ograniczenia.
  • Hiszpania: Wartość eksportu mięsa wzrosła o ponad 20%
    W pierwszych trzech miesiącach roku wartość hiszpańskiego eksportu mięsa wzrosła o 22,7% w tym samym okresie w 2020 roku, do 99 2995 milionów, według rządu hiszpańskiego.
  • Polska: Zmniejszona liczba trzody chlewnej i ferm trzody chlewnej w kraju
    Oficjalne dane odnotowały w zeszłym miesiącu w spisie świń łącznie 10,2 mln sztuk, co oznacza 9,4% spadek w porównaniu z sierpniem; Liczba jednostek produkcyjnych również zmniejszyła się z 103 659 do 80 006.
  • Kolumbia: Produkcja mięsa wieprzowego spadła o 12 000 d
    W Port Colombia powiedzieli, że przestali produkować co najmniej 12 000 ton wieprzowiny w kraju z powodu oblężenia w ich kraju, co również wskazuje na niedobór dostaw.
  • Nikaragua: W tym kraju mają już inną farmę rozwoju genetycznego Porsche
    Władze Nikaragui otwierają trzynastą fermę świń na Tajwanie z inwestycjami z Tajwanu w ramach programu rozwoju genetycznego Zwiększ produktywność.

You May Also Like

About the Author: Eugene Barker

„Przyjaciel zwierząt na całym świecie. Guru sieci. Organizator. Geek kulinarny. Amator telewizyjny. Pionier kawy. Alkoholowy narkoman”.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *