Meksyk stał się siódmym co do wielkości producentem mięsa na świecie do 2020 roku: kukurydza kukurydziana

Odkąd Stat opublikował swoje statystyki w 2021 roku, nasz kraj zajął w zeszłym roku siódme miejsce na świecie pod względem produkcji mięsa, które obejmuje trzy główne białka: wołowinę, wieprzowinę i kurczaka.


Przedstawione przez Mexican Meat Council (Comcorn)
Zbieranie statystyk 2021, Gdy przytoczone zostaną zebrane dane o produkcji i spożyciu mięsa w naszym kraju, warto zauważyć, że pozycja ta, należąca do Krajowego Sektora Surowcowego, zajmuje siódme miejsce na świecie pod względem produkcji z łączną liczbą 7,2 mln ton.


Nora Bason Hernandez,
Dyrektor ds. Studiów Ekonomicznych i Handlu Zagranicznego organizacji, wyjaśniony w tym tomie Uwzględniono produkcję drobiu (3,72 t), wołowiny (2,09 t) i wieprzowiny (1,45 t).


Pod względem wołowiny nasz kraj zajmuje ósme miejsce na świecie z udziałem 3,4% z ponad 60 mln ton wyprodukowanych w ubiegłym roku; 10 krajów, które tworzą ten produkt
Stany Zjednoczone Mają łącznie 51,09 MT.


Krajowe spożycie tego mięsa wyniosło 1,8 mln ton, co plasuje je na siódmym miejscu na świecie.
3,1% międzynarodowego spożycia.


Meksyk wytwarza około 1,5% światowej produkcji wieprzowiny do 2020 roku


Pod względem wieprzowiny produkcja do 2020 roku wyniosła 1,4 mln ton – wynika z raportu Camcorn, który znalazł się w pierwszej dziesiątce największych producentów, zajmując ósme miejsce.
Tym samym stanowi 1,48% udziału w świecie.


Konsumpcja tego rodzaju mięsa w naszym kraju zajmuje ósme miejsce pod względem synchronizacji zachowań, notując 2,01 mln ton
Konsumpcja międzynarodowa 2,08%.


W sumie w ubiegłym roku świat skonsumował ponad 97 mln ton tego mięsa, a 10 największych krajów (na czele z Chinami z 43 mln ton) wyprodukowało łącznie 89,3 mln ton.

Kurczak to najczęściej produkowane mięso w Meksyku


Z 3,7 miliona ton, Meksyk zajął siódme miejsce na świecie pod względem produkcji drobiu, z której część
3,7% reprezentacji Na całym świecie.


Z danych Departamentu Rolnictwa USA (USDA) wynika, że ​​spożycie tego mięsa w Meksyku wynosi 4,5 mln ton.
Osiągnął szóstą międzynarodową, Gdzie wspomniano 4,6%. Z ogólnego spożycia; Tutaj wskaźnik ten jest prowadzony przez Stany Zjednoczone, który wynosi około 17 mil na godzinę.

  • Hiszpania: Urzędnicy krajowi twierdzą, że mają już wdrożony system pomiaru emisji w sektorze hodowlanym.
    Władze hiszpańskie wprowadziły system ECOGAN, którego celem jest pomiar emisji zanieczyszczeń w sektorze hodowlanym, który jest opracowywany na każdym etapie produkcji i dostarcza informacji zwrotnych na temat najlepszych praktyk w celu ich ograniczenia.
  • Hiszpania: Wartość eksportu mięsa wzrosła o ponad 20%
    W pierwszych trzech miesiącach roku wartość hiszpańskiego eksportu mięsa wzrosła o 22,7% w tym samym okresie w 2020 roku, do 99 2995 milionów, według rządu hiszpańskiego.
  • Polska: Zmniejszona liczba trzody chlewnej i ferm trzody chlewnej w kraju
    Oficjalne dane odnotowały w zeszłym miesiącu w spisie świń łącznie 10,2 mln sztuk, co oznacza 9,4% spadek w porównaniu z sierpniem; Liczba jednostek produkcyjnych również zmniejszyła się z 103 659 do 80 006.
  • Kolumbia: Produkcja mięsa wieprzowego spadła o 12 000 d
    W Port Colombia powiedzieli, że przestali produkować co najmniej 12 000 ton wieprzowiny w kraju z powodu oblężenia w ich kraju, co również wskazuje na niedobór dostaw.
  • Nikaragua: W tym kraju mają już inną farmę rozwoju genetycznego Porsche
    Władze Nikaragui otwierają trzynastą fermę świń na Tajwanie z inwestycjami z Tajwanu w ramach programu rozwoju genetycznego Zwiększ produktywność.

You May Also Like

About the Author: Eugene Barker

"Przyjaciel zwierząt na całym świecie. Guru sieci. Organizator. Geek kulinarny. Amator telewizyjny. Pionier kawy. Alkoholowy narkoman."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *