Największy na świecie szkielet triceratopsa może kosztować na aukcji ponad 1,4 miliona dolarów

Największy na świecie szkielet triceratopsa może kosztować na aukcji ponad 1,4 miliona dolarów

Najsłynniejszy na świecie Triceratops Szkielet unosi się do Aukcja.

Znany jako „Big John”, Triceratops zostanie sprzedany przez Drew Auctions w Paryżu 21 października, jak podała gazeta. komunikat prasowy.

Szacuje się, że gigantyczna skamielina dinozaura kosztuje od 1,4 miliona dolarów (1,2 miliona euro) do 1,7 miliona dolarów (1,5 miliona euro), według Associated Press.

Gazeta podała, że ​​dinozaur będzie przedmiotem aukcji Naturalia zorganizowanej przez Alexandre’a Guicillo.

Najstarsza na świecie szkocka single malt rozpocznie aukcję, może kosztować 200 000 $

Reuters donosił Sama czaszka dinozaura miała ponad 8 1/2 stopy (2,62 metra) długości i ponad 6 1/2 stopy (2 metry) szerokości.

Największy na świecie znany szkielet trzeciego triceratopsa – znanego jako „Big John” – zostanie wystawiony na aukcji na Drew Auctions w Paryżu 21 października. (Aurelien Morissard/Xinhua przez Getty Images/Getty Images)

Platforma stwierdziła, że ​​głowa dinozaura stanowiła prawie jedną trzecią jego całego ciała.

Prowadź swoją firmę FOX w podróży, klikając tutaj

Według Reutersa, pierwszy kawałek Wielkiego Johna został znaleziony w Południowej Dakocie przez paleontologów w 2014 roku. Byli w stanie wydobyć 60% jego szkieletu – ponad 200 kości – w tym czaszkę, podał Reuters.

Dinozaur, który chodził po Ziemi ponad 66 milionów lat temu, swoją nazwę zawdzięcza właścicielowi ziemi, w której znaleziono kości.

Kliknij tutaj, aby przeczytać więcej o FOX BUSINESS

Według Reutersa w przeszłości kości dinozaurów były często sprzedawane do muzeów. ale, prywatni nabywcy Bardziej zainteresowali się skamieniałościami.

„Wyobrażam sobie, że na całym świecie jest około tuzina nabywców tego typu części” – powiedział Reuterowi licytator Alexandre Gikello.

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *