Od rynku do szkła: jak obrać granat i zrobić z niego sok

Od rynku do szkła: jak obrać granat i zrobić z niego sok

Na pewno często zauważyłeś armię jaskrawoczerwonych granatów z przodu półki z owocami na rynku. Jakby czekały, aż zabierzesz je do domu. Kto nie chciałby pogryźć tych małych czerwonych klejnotów? Cóż, większość ludzi woli przyjmować go w postaci soku. Sok z granatu jest zdecydowanie jednym z najbardziej lubianych soków owocowych, ponieważ jest ucztą dla duszy. Granat jest pełen przeciwutleniaczy, błonnika, tłuszczów nienasyconych, witaminy E, witaminy K i magnezu, dzięki czemu zajmuje również wysokie miejsce we wskaźniku zdrowia.

Podczas gdy obieranie granatu może być zadaniem, zrobienie z niego soku jest dość łatwe. Jeśli podążasz za szefem kuchni Kunal Kapoor sposób, nie potrzebujesz nawet sokowirówki. Szef kuchni w swoim poście na Instagramie podzielił się także bezproblemowym sposobem usuwania pestek granatu. Więc na co czekasz? zaczynajmy.

Dzieląc się wskazówkami, Kunal Kapoor napisał: „Granat to owoc zawierający przeciwutleniacze i substancje przeciwzapalne. Witamina E, K i magnez. Dowiedz się, jak zrobić z niego prosty sok w ciągu kilku minut bez sokowirówki. „Spójrz:

(Przeczytaj także: Co składa się na przygotowanie idealnej miski rajma? Znany szef kuchni Kunal Kapoor dzieli się wskazówkami)

Kroki przygotowania i przygotowania filiżanki soku z granatów:

Krok 1: Najpierw odetnij kwiat od góry.

Krok 2: Za pomocą noża pokrój granat wzdłuż szerokich żeber. Upewnij się, że przeciąłeś czerwoną skórę i większą część białej miąższu. Uwaga: nie tnij nasion, bo wylądują na danym obszarze Soczysty bałagan.

Krok 3: Łamanie i czyszczenie cienkich białych warstw oddzielających rubinowe klejnoty.

Krok 4: Po zebraniu pestek granatu wrzucaj je do miski z wodą. Dlaczego? To łatwy sposób na oczyszczenie owoców.

Krok 5: Teraz opróżnij granat do MikserI daję mu popalić.

Krok 6: Odcedź sok, aby usunąć pestki. Misja wykonana.

Wlej sok do szklanki i spróbuj.

Polecane wideo dnia

Przepis na zupę krem ​​z jeżyn Modus operandi kremowej czarnej zupy

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *