Polak Conrad Coxmarsic reprezentuje Kolumbię na Mistrzostwach Świata w Alkoholach

Bar restauracyjny Barman Lorende Conrad Coxmarsic wygrał światowej klasy konkurs Kolumbii. – Kolumbia światowej klasy.

Conrad Coxmarsic, polski barman, który wygrał światowej klasy Kolumbię 2021, powiedział kilka dni temu, że nadszedł czas, aby się zatrząsł. Jego głównym celem jest wzmocnienie umiejętności technicznych profesjonalistów barowych w kraju.

Dzięki temu sukcesowi Coxmarsic zdobył miejsce na międzynarodowych arenach, aby nadal wspierać lokalne talenty na całym świecie. Wkrótce weźmie udział w Pucharze Świata Barmanów. To osiągnięcie zostało osiągnięte w barze restauracyjnym Laurent znajdującym się przy Sona G w Bogocie, gdzie obecnie pracuje.

Restauracja Laurent wzięła udział w światowej klasy edycji Columbia, w której odnotowano rekordową frekwencję, gromadząc 250 profesjonalistów z 20 miast i gmin z całego kraju. Pracując w różnych częściach świata, m.in. w Polsce, Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Danii i Kolumbii, Polski Sklep Alkoholowy ma ponad 10-letnie doświadczenie.

Jak podaje gazeta La Replica, restauracja zauważyła, że ​​praca jej barmana jest nowatorska i wyjątkowa. „Conrad ma wyjątkowy styl, łącząc klasyczne i nowoczesne smaki, stawiając na pierwszym miejscu gościnność i tworząc wyjątkowe doznania dla konsumentów, łącząc techniki i wiedzę o klasycznych koktajlach w każdym przepisie, w połączeniu z nowoczesnymi metodami i składnikami kolumbijskiej gastronomii”.

W wywiadzie dla El Timbo Conrad Coxmarsic powiedział, jak dawno temu przybył do Kolumbii, swoje zainteresowanie używaniem naturalnych składników i żywności w swoich koktajlach oraz jak eksperymentował. Podziemne menu koktajlowe.

Odnosząc się do tego ostatniego rodzaju blendu, polski barman przyznał: „Tequila, razem z Don Julio, produkty mielone: ​​bulwy i korzenie, rzadko spotykane w koktajlach. Zrobiłam więc koktajl z cubio, czyli smak miłości i nienawiści. Kiedy pierwszy raz go wypróbowałem, wydało mi się to interesujące i wiedziałem, że chcę z tym pracować. Postanowiłem przetworzyć to za pomocą rodowej techniki latynoamerykańskiej: gotowania pod ziemią ”.

Ponadto zachęcono mnie do zrobienia tego nowego koktajlu tylko na wschodnich równinach, ponieważ jest oparty na technice zwanej Carne de la Ferra. „Zainspirowała mnie do pracy z kostkami: owinąłem je w liść bananowca i ugotowałem pod ziemią. Następnie wyczyściłem je i umieściłem w naparze próżniowym z dodatkiem miodu z agawy. Oprócz białej tequili użyłam soku Montreux i soku z cytryny. To było w glinianym garnku zamrożonym w ziemi z solą i imbirem. Podałem go na tacy z glinką cubio i chipsami cubio, które mogłem zjeść ”- powiedział El Timbo.

Jeśli chodzi o Coxmarsica, najbardziej pociąga go zarówno Ameryka Łacińska, jak i Kolumbia ze względu na różnorodność potraw i składników. „Czasami miejscowi tego nie widzą. Ale dla naszego rodzaju pracy Kolumbia jest rajem, ponieważ możesz pojechać do Beludżystanu lub Plaza del Siet de Acosto i zawsze znajdziesz coś nowego. To jest to, co naprawdę cenię w Kolumbii ”.

W końcu wyjaśnił, że zdecydował się zostać w Kolumbii po zakochaniu się w Kolumbii dwa lata temu. „Mam 29 lat i przyjechałem do Kolumbii dwa lata temu. W Polsce zacząłem za kratkami, żeby opłacić studia. Bardzo dobrze jest mi się uczyć w dzień i pracować w nocy. Szybko zdałem sobie sprawę, że barman jest tym, co naprawdę mi się podoba. Skończyłem studia z psychologii, ale zostałem na tym świecie. Podróżowałem do wielu krajów, dopóki nie spotkałem Kolumbijki ”.

Czytaj

Rok później Daniel Alvarez przypomniał sobie wydarzenie, które zmieniło jego życie
Jeśli planujesz przeprowadzić się do Kolumbii, dowiedz się, co musisz zrobić, aby wjechać do tego kraju

You May Also Like

About the Author: Eugene Barker

"Przyjaciel zwierząt na całym świecie. Guru sieci. Organizator. Geek kulinarny. Amator telewizyjny. Pionier kawy. Alkoholowy narkoman."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *