Polscy dziennikarze uczą się robić Jakorje Etrukli i Zomber Kremanite!

Chorwacka Rada Turystyki

1 kwietnia 2021 r. – Chorwacka Rada Turystyki we współpracy z polskim magazynem kulinarnym Cookbook tworzy w Polsce wirtualny warsztat gastronomiczny zatytułowany „Chorwacja, smaczne”, w którym dziennikarze przygotowują Jakorje Etrukli i Zomber Kremnit!

Według Chorwackiej Rady Turystyki, Wirtualne warsztaty gastronomiczne z udziałem 25 wybitnych polskich dziennikarzy. Wśród znamienitych gości są: redaktor największej polskiej telewizji państwowej DVP, największej prywatnej telewizji TVN, naczelny National Geographic i National Geo Traveller, czołowi redaktorzy czasopism podróżniczych, cenione Vasa Tourist oraz portale OnePL, W. .B. pl i Fly4Free.pl, blogerzy Krolov oraz znani polscy blogerzy Castro Critica Kulinarna i Minda Eats.

Izvor_Predstavnistvo20HTZa20u20Poljskoj2028429.png

Źródło: Chorwacka Rada Turystyki

Dzięki nowym technologiom mogliśmy jednocześnie połączyć się z różnymi częściami Polski oraz w nowatorski i ciekawy sposób wypromować Chorwację jako miejsce z bogatą i różnorodną ofertą gastronomiczną. Nasi goście byli bardzo zadowoleni z pomysłu wspólnego gotowania, a warsztaty pozwoliły lepiej poznać Chorwację, która zawsze była pełna niezwykłych smaków. Wszyscy nie mogą się doczekać lata, a uspokajając epidemię mamy nadzieję, że wiele Polaków spędzi letnie wakacje. W Chorwacji – powiedziała Agnieszka Puskevich, dyrektor przedstawicielstwa CNDP w Polsce.

W związku z obecną sytuacją epidemiczną znani polscy dziennikarze przygotowywali w swoich prywatnych kuchniach tradycyjne chorwackie specjały, a dzień wcześniej otrzymali wszystkie niezbędne składniki do wymieszania rękami Jakorje Etrukli i Zombar Kremnite. Dziennikarze relacjonowali swoją pracę w mediach społecznościowych pod polskim hashtagiem # ChorwacjaPełnaSmaku, czyli #CroatiaFullOFlavor. W następnym artykule DCN poinformował, że Zombar Kremonite otrzymał status niezwykłego dobra kulturowego.

„To kolejna wspaniała akcja promocyjna dla naszych ukochanych Polaków. Pod okiem najlepszej szefowej kuchni Christiny Gates prawie wszyscy dziennikarze, którzy uczestniczyli w warsztatach i gotowali we własnym, domowym środowisku, wyprodukowali najlepsze Jakorje Etruklji i Zamorin Kremnite. gotowi na wszystkie działania zdrowotne, które trzeba podjąć ”- powiedział Domislav Vitosevic, Ambasador Republiki Chorwacji w Polsce wraz z Agnieszką.

W swobodnej atmosferze rozmawiali o planach Chorwacji na tegoroczny sezon i obecnym planie bezpiecznej przystani, aby promować Chorwację jako bezpieczny i pożądany kierunek na polskim rynku.

Aby dowiedzieć się więcej o podróży, odwiedź ekskluzywną stronę DCN.

You May Also Like

About the Author: Eugene Barker

"Przyjaciel zwierząt na całym świecie. Guru sieci. Organizator. Geek kulinarny. Amator telewizyjny. Pionier kawy. Alkoholowy narkoman."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *