„Za bunt”. Hiszpańska marka Hura już w Polsce

Jedzenie jest bardzo ważne dla naszego zdrowia, ale to, co jemy, wpływa na środowisko, często destrukcyjnie. Hiszpańscy entuzjaści jedzenia Marco Coloma i Bernard Agonos zdali sobie sprawę ze znaczenia ograniczenia spożycia produktów pochodzenia zwierzęcego dla ochrony naszej planety. Aby żywność była bardziej zrównoważona, oceniała dobrostan zwierząt i lepiej wykorzystywała zasoby naszej planety, stworzyli markę mięsa warzywnego Hura, której produkty są już dostępne w Polsce.

Na świecie istnieje rosnąca tendencja do zmniejszania spożycia mięsa dotkniętego kryzysem zdrowotnym spowodowanym przez wirus koronowy. Coraz więcej ludzi wybiera wegetarianizm lub martwi się nie tylko o zdrowie, ale także o mięso na naszej planecie. Aktywiści tacy jak Mark Coloma i Bernard Agonos, który w kwietniu 2017 roku stworzył markę mięsa roślinnego Hura, również starają się przyspieszyć przejście na bardziej zrównoważoną dietę.

Twórcy i cała grupa Hura nazywają siebie „buntownikami”, ponieważ Hura to więcej niż produkt, to ruch społeczny, który ogranicza zużycie zasobów naturalnych i przyspiesza rewolucję roślin.

„Podnosimy świadomość kosztów masowej hodowli zwierząt dla ludzi i środowiska. Pokazujemy, że istnieje alternatywa w postaci produktów roślinnych. Dajemy ludziom siłę do zmiany, która pozytywnie wpływa na zdrowie i planetę”. – kości Bernard Agonos, Współzałożyciel i CEO marki Hura.

Mark Koloma, CEO i współzałożyciel marki Hura, podkreśla:Przejście na dietę roślinną niesie ze sobą realne korzyści: chroni zwierzęta, zmniejsza emisję CO2 i zmniejsza zużycie wody. Naszym celem jest zastąpienie białka zwierzęcego białkiem roślinnym. Hura nie jest substytutem mięsa, ale jego spadkobiercą.. „

Kopia Hura Burger na grillu

Zdjęcie: Obiekt partnerski

Warzywne mięso Hury jest wytwarzane na bazie spirytusu śródziemnomorskich owoców morza, co czyni je jednym z najzdrowszych na świecie. Produkty Hyura mają wysoką wartość odżywczą, czyste etykiety oraz są wytwarzane szybko i łatwo. Są pierwszymi i jedynymi ludźmi, którzy mają oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Marka zapewnia, że ​​wszystkie produkty pochodzą ze sprawdzonych źródeł. Soja i groszek używane do produkcji pochodzą z upraw wieloletnich, a rośliny są wolne od GMO. Produkty Hura mają niską zawartość soli i tłuszczu, są bezglutenowe, niskokaloryczne i bogate w białko, błonnik i żelazo. Ze względu na swój smak i konsystencję mięso warzywne Hura jest trudne do odróżnienia od mięsa zwierzęcego.

Copia de Ivy październik

Zdjęcie: Obiekt partnerski

Pilny przykład pokazuje, że odbiorcy doceniają firmy, które są naprawdę zaangażowane społecznie. Start-up Colomy and Ananos to inicjatywa lokalna, obecnie międzynarodowa firma w 16 krajach: Hiszpanii, Andorze, Portugalii, Francji, Holandii, Wielkiej Brytanii, Belgii, Włoszech, Singapurze, Hongkongu, Wietnamie, Malezji, Egipcie, Kanadzie i Chile . I w Polsce.

Produkty marki: Hura Wagon Burger (MSR 14,99), Hura Classic Wagon Chicken (MSR 14,99), Hura Mediterranean Wagon Chicken (MSR 14,99), Hura Wagon Chicken Pieces (MS)). R14,99 PLN) Wybierz sklepy we Frisco, Achen , Organic Pharma Ztrovia i na terenie całego kraju.

You May Also Like

About the Author: Eugene Barker

„Przyjaciel zwierząt na całym świecie. Guru sieci. Organizator. Geek kulinarny. Amator telewizyjny. Pionier kawy. Alkoholowy narkoman”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *