Depozyt w San Antonio; Wspólna strategia, prowadzona przez Opormex w Jalisco, dotycząca darowizny wieprzowiny

• Zaprojektowana przez dr Denisa Debetera, wdrożona przez Opormex i URPJ w Jalisco i przy wsparciu Banku Żywności Guadalajara, ta strategia darowizn dostarcza wieprzowinę najbardziej wrażliwym grupom społecznym.


Opormex przyłączył się do inicjatywy, aby wesprzeć populacje o niskich dochodach, wrażliwe populacje i drobnych hodowców trzody chlewnej.
Depozyt San Antonio, Strategia, według której darowizny wieprzowiny są dokonywane w Jalisco.


ten projekt
Stworzone przez dr Denise Debeter, Ekonomista branży rolno-spożywczej, część swoich rozmów poświęca i proponuje zakup mięsa, które będzie dystrybuowane.


MVZ. Jorge Ivan Espinosa Vázquez, dyrektor generalny Regionalnego Stowarzyszenia Producentów Wieprzowiny w Jalisco (URPJ), wyjaśnił w
Ekskluzywny wywiad Porcicultura.com Co lub co Do tej pory zostały przekazane dwie darowizny, jedna pod koniec ubiegłego roku obejmująca dostawę 800 kilogramów mięsa (dr Dennis wniósł 1500 dolarów), a druga w zeszłym tygodniu, w wysokości nieco ponad 500 kilogramów. .


Opormex i URPJ uczestniczą w tej strategii współpracy, wybierając hodowcę świń, zarządzając zwierzętami i wybierając ubojnię, w której zostaną poddane ubojowi, a także
Dokumentacja potrzebna do zapewnienia przejrzystości Zarówno producenci, jak i konsumenci.


Espinosa Vasquez dodał to
Bank Żywności Guadalajara, Która jest organizacją non-profit działającą w podmiocie, która codziennie rozprowadza 3000 spiżarni spożywczych.


Pomaganie jest łatwiejsze niż myślisz: IVÁN ESPINOZA


Na koniec dr Evan wyjaśnił, że chociaż depozyt San Antonio jest obecnie wdrażany tylko w Jalisco, program ten został opracowany jako program pilotażowy, który później będą próbowali powielić w innych stanach, jednak konieczne jest, aby mieć większą dostępność funduszy.


Z tego powodu jest również członkiem Rady Technicznej Opormex,
Zaprosił firmy związane z hodowlą trzody chlewnej i produkcją żywności, a także ludność ogólną, do przyłączenia się do tych zadań, czy to poprzez dostawy, czy też dystrybucję.

  • W 2020 roku międzynarodowy handel mięsem borkowym koncentrował się w 10 krajach
    Dane z mapy handlowej pokazują, że 10 największych producentów wieprzowiny na świecie odpowiada obecnie za 87% całkowitego wymienionego eksportu żywności: w 2020 r. Były to Hiszpania, Stany Zjednoczone, Niemcy, Kanada, Dania, Holandia, Brazylia, Belgia, Francja i Polska.
  • Bułgaria będzie eksportować wieprzowinę do Unii Europejskiej
    Bułgarska Agencja Bezpieczeństwa Żywności poinformowała, że ​​rynek Unii Europejskiej został niedawno otwarty na import wieprzowiny ze wszystkich krajowych jednostek produkcyjnych.
  • W lutym ubój świń w języku hiszpańskim osiągnął 9,8 miliona świń
    Według hiszpańskiego Ministerstwa Rolnictwa w pierwszych dwóch miesiącach roku ubój świń wzrósł z 9,6 mln sztuk do 9,8 mln, osiągając rekordowy poziom.
  • Zmniejszyła się liczba zakładów przetwórstwa PORC w Wielkiej Brytanii
    Z informacji brytyjskiej Komisji ds. Rozwoju Rolnictwa i Ogrodnictwa wynika, że ​​w latach 2019-2020 liczba zakładów przetwórstwa trzody chlewnej w regionie zmniejszyła się o 10, pozostawiając 93 obiekty.
  • Chiny będą dążyć do zmniejszenia zawartości soi i kukurydzy w zbilansowanej żywności
    Aby złagodzić wysokie międzynarodowe koszty kukurydzy i soi, chińskie władze opublikowały przewodnik zalecający zmniejszenie zawartości zbóż w zbilansowanych paszach dla drobiu i trzody chlewnej.
  • Argentyna stara się chronić zdrowie świń
    Aby utrzymać produkcję świń wolną od PPC, PPA i PRRS, Krajowa Służba Zdrowia i Jakości Rolno-Żywności w Argentynie zaleciła hodowcom trzody chlewnej wzmocnienie wszystkich środków bezpieczeństwa biologicznego.
  • Argentyńska produkcja wieprzowiny trwała 10 lat
    Według IES Consultores hodowla trzody chlewnej w minionym roku była tą częścią gospodarki, która wykazała się największą dynamiką, przez co udział wieprzowiny pojawił się w dziesiątym roku z tendencją wzrostową w produkcji.

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *