okres zapisów w programie EWA (Women Empowerment in Agriculture), której celem jest wspieranie projektów kierowanych przez kobiety w sektorze rolno-spożywczym. przez sześć miesięcy, Żywność EIT Będziesz towarzyszyć tym startupom z Europy Południowej i Wschodniej. Wybrani kandydaci otrzymają Treningi personalne i mentoring przez pół roku Aby otworzyć lukę na rynku. Na koniec procesu nagroda 10 000 euro dla najlepszego projektu.
Kobiety-przedsiębiorcy mają termin na złożenie wniosków Do 12 czerwca.
zostanie wybrany w Uczestnikami mającymi największy wpływ na system rolno-spożywczy są wyspecjalizowani mentorzy. W lipcu rozpocznie się sześciomiesięczny program nauczania osobistego, który zakończy się w grudniu wraz z uruchomieniem ostatecznego projektu. W ten sposób celem jest „promowanie innowacji podczas tworzenia przedsiębiorstw” – wyjaśnia. Lara Rodriguez, kierownik projektu RIS w EIT FoodSiedziba główna w Europie Południowej.
Spośród wszystkich otrzymanych nominacji A.J 110 kobiet z krajów europejskichw tym przypadku z: Estonii, Grecji, Portugalii, Włoch, Polski, Portugalii, Serbii, Słowenii, Hiszpanii, Turcji, Rumunii i Ukrainy. W Hiszpanii zostanie wybranych dziesięciu.
W ostatniej edycji wzięło udział ponad 130 kobiet z 13 krajów Europy, a zwyciężczyni EWA w Hiszpanii pochodziła z Cartageny. Joymara SanchezaZałożyciel firmy Bioremediacja. Ta praca zmienia Produkty uboczne przemysłu spożywczego na białka o wysokiej wartości odżywczej Do spożycia przez zwierzęta, z misją „przyczynienia się do zaprojektowania bardziej okrągłego i sprawiedliwego łańcucha żywnościowego”. A drugie miejsce odpowiada viguesa Iria Varelaodpowiedzialny za Białko ODS. Ta firma produkuje alternatywne białka w procesie Fermentacja grzybówjako składnik różnych produktów spożywczych, w celu „opracowania zrównoważonych rozwiązań w zakresie spożycia białka na planecie”.
Do Subskrypcja I po więcej Informacjamożesz uzyskać dostęp strona internetowa z programu EWA.
IV rok: Promowanie przedsiębiorczości kobiet w branży rolno-spożywczej
Czwarty rok z rzędu podejmowana jest próba przełamania różnic między płciami, które od tamtej pory dotykają również ten sektor Tylko 30% kobiet zajmuje stanowiska kierownicze. W krajach południowej Europy wskaźnik ten jest szczególnie niski.
Prowadzona przez europejską organizację EIT Food inicjatywa ma na celu pomóc przedsiębiorcom w… Rozwijaj i rozwijaj swoją działalność dzięki zindywidualizowanemu podejściu. Zawsze pamiętając o specyficznych wyzwaniach, przed którymi stoją przedsiębiorcze kobiety oraz o barierach, które mogą ograniczać ich działalność biznesową ze względu na inne czynniki dyskryminujące.
Program w ostatnich latach realizował swoje cele poprzez promowanie kobiecych talentów, m.in Ponad 40 firm Powstała niedawno w branży rolno-spożywczej W Hiszpanii Prowadzeni przez kobiety, liczba ich klientów wzrosła Zarejestrowano 20 nowych spółek.
„Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia.”