Eukin Zuluaga lub Arteta, dyrektor AN Avícola Mélida, został mianowany wiceprezesem AVEC, Europejskiego Stowarzyszenia Zawodowego Producentów Mięsa Drobiowego. Stowarzyszenie odbyło w tym miesiącu walne zgromadzenie w Gdańsku (Polska) i podczas tej sesji zostało wybrane Zgoda do Zuloagi w ciągu następnych czterech lat.
Zuloaga był już członkiem zarządu Avianzaodpowiednik AVEC w Hiszpanii. Absolwentka Administracji i Zarządzania Biznesem, Posiada bogate doświadczenie w branży dużej dystrybucji, przez 14 lat, Pracuje w spółdzielni rolno-spożywczej Grupo AN, gdzie zarządza działem mięsnym.
„Przyjmuję to nowe stanowisko z entuzjazmem i chęcią wniesienia wkładu w moją wizję nadania rynkowi hiszpańskiemu w Europie wagi, na jaką zasługuje” – powiedział Euken Zuloaga. „Potrzebujemy odpowiedniej obecności w AVEC, Ponieważ znaczna część przepisów i wytycznych mających wpływ na rynek hiszpański jest podyktowana przez Europę. Teraz, Konsumenci i opinia publiczna postawiły przed nami pewne wyzwania „Musimy na to odpowiedzieć” – dodał nowy wiceprezes Europejskiego Stowarzyszenia Międzybranżowego.
Zuluaga, który przez najbliższe cztery lata będzie pełnił funkcję wiceprezesa AVEC, zwraca uwagę na wyzwania stojące przed branżą Ważne wyzwania, które wymagają silnego i jasnego sojuszu zawodowegoCzy to w Hiszpanii, czy w Europie. „Dobrostan zwierząt i zrównoważony rozwój w trzech aspektach: środowiskowym, społecznym i gospodarczym, to kluczowe kierunki działania”.
„Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia.”