Ze swojej strony 35 krajowych firm weźmie udział w międzynarodowym okrągłym stole biznesowym, z obecnością 18 kupców z Niemiec, Argentyny, Stanów Zjednoczonych, Węgier, Polski, Francji, Meksyku, Holandii, Szwajcarii i Nowej Zelandii.
(Agraria.pe) Od wczoraj do 16 lipca w Lima Convention Center w San Borja odbędą się Targi Kakao i Czekolady 2023, w swojej pierwszej międzynarodowej edycji, we współpracy z Salon du Chocolat Paris i Włochami jako gościem honorowym kraju .
W festiwalu bierze udział ponad 200 wystawców producentów kakao i ekspertów od czekolady z Peru i innych krajów. Wydarzenie jest wielką szansą dla wszystkich podmiotów w łańcuchu, aw szczególności dla drobnych producentów z gospodarstw rodzinnych.
W ciągu czterech dni imprezy odbędą się cieszące się dużym zainteresowaniem wydarzenia, takie jak Latynoamerykańskie Forum Kakao i Czekolady, Chodemos, Ogólnopolski Okrągły Stół Biznesu, Międzynarodowy Okrągły Stół Biznesu, Czekoladowe Suknie, Peruwiański Konkurs Czekoladowy, IV Konkurs Rzeźby , wśród innych działań Ogromne znaczenie. Ponadto uhonorowani zostaną zwycięzcy Konkursu Jakości Kakao.
Za pośrednictwem Komisji ds. Promocji Eksportu i Turystyki Peru (PromPerú) zorganizowano Międzynarodową Okrągłą Stół Biznesu, w której weźmie udział 35 firm krajowych, w obecności 18 kupców z Niemiec, Argentyny, Stanów Zjednoczonych, Węgier, Polski, Francji , Meksyku, Holandii, Szwajcarii i Nowej Zelandii. Wszystkie zostały zorganizowane przez biura handlowe PromPerú Abroad (OCEX) w celu promowania umiędzynarodowienia naszych produktów.
Również w sobotę 15 lipca odbędzie się Ogólnopolska Rada Biznesu z udziałem ponad 20 krajowych kupców, którzy będą mieli okazję zapoznać się z innowacyjną i jakościową ofertą ponad 80 producentów i mikroprzedsiębiorstw. Wiceminister przemysłu i produkcji MYPE Carla Paula Sosa Villa powiedziała, że podstawowe oczekiwania negocjacyjne to 3,5 miliona funtów.
„Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia.”