Odważny jest w Chinach nie sosna (+ zdjęcia)

Odważny jest w Chinach nie sosna (+ zdjęcia)

Jest śmielsze niż zaciszna sosna i 11 lat temu dało początek nazwie jej bar-restauracji, rozpoznawanej wśród awellańskiej gastronomii, a zwłaszcza przez klientów ceniących dobrą kreolską kuchnię.

Wyróżniała się śmiałością i ciekawością od najmłodszych lat, kiedy odkrywała tajniki sztuki kulinarnej, degustując i obserwując przetwory babci.

0405-la-china.jpg

To była jego jedyna szkoła. Występ Idilexy Morales Fajardo – tak nazywa ją tatą tylko wtedy, gdy jest zdenerwowany, bo wszyscy znają ją z La China― nie popartą kursami czy certyfikatami. Jej talent jest naturalny i czuje się spełniona, ponieważ pracuje z miłością, głównym składnikiem i kluczem do sukcesu.

Udało mu się zarządzać gospodarstwem „El Pino Atrevido”, które niedawno powstało jako mała firma „w trakcie rozwoju nowych form zarządzania gospodarczego w kraju” i ma pretensje do ekspansji na inne obszary w prowincji.

Kiedy rozpoczynała działalność w 2010 roku, nie brakowało gotówki na jej lokalizację w odległej lokalizacji w Moron, jednak ona i jej mąż stanęli przed wyzwaniem rozwoju tam, bez doświadczenia biznesowego i małego kapitału, ale napędzani chęcią odnieść sukces.

0405-la-china4.jpg

Pierwszy rok był bardzo trudny, ponieważ nie miałem doświadczenia w kontrolowaniu kuchni restauracyjnej ani wiedzy ekonomicznej, która pozwalałaby na planowanie zasobów, satysfakcję klientów i generowanie zysków, dlatego też wiązał się z dużym wysiłkiem, oprócz moje obowiązki jako żony i matki dwojga dzieci, ta kobieta śmiało rozpoznaje.

Jednak stały postęp pozwolił mu na zatrudnienie większej liczby pracowników, poprawę warunków pracy i powiększenie restauracji do 72 osób. W tej przestrzeni nauczyła się być szefową, przyjaciółką i tworzyć stabilny zespół (obecnie 18 pracowników).

W środowisku, które łączy elementy miejskie i wiejskie, wyznaje tradycyjne kubańskie potrawy i dania kuchni międzynarodowej, z aromatami i smakami uzyskanymi dzięki naturalnym przyprawom, w większości uprawianym w małym ogrodzie, który pozwala jej zapuścić się w pracę rolniczą. Rolnik jest w środku.

El Pino Atrevido utrzymało swoją działalność w okresie epidemii COVID-19, nawet w miesiącach poważnych napięć w gminie Morón, i udało się dostosować swoje korzyści do zaopatrzenia w opiekę zdrowotną: zmniejszone zdolności, usługi domowe i oferty wydawania leków zgodnie z chwilą.

0405-la-china2.jpg

Powikłania epidemiologiczne były okazją do zademonstrowania zaangażowania i zaangażowania społecznego, w szczególności dla Chin, aby zademonstrować wrażliwość i człowieczeństwo, poprzez przekazywanie surowej i przetworzonej żywności obszarom kwarantanny oraz darowizny na domy osób starszych i matek, ośrodek opieki psychiatrycznej i instytucje na rzecz wyizolować podejrzanych i dodatnich pacjentów z SARS-CoV-2.

Dołączyła również do pracy jako kucharka na Wydziale Nauk Medycznych w Moron (Centrum Izolacji), doświadczenie to określa jako satysfakcjonujące i jednocześnie smutne, ponieważ włożyła wysiłek, jednak niektórzy pacjenci nie mogli jeść ze względu na na brak apetytu.

Czasami przychodził do domu i przygotowywał dla niej inne dania lub inne składniki do jej przygotowania, nie przejmując się dodatkowymi kosztami związanymi z restauracją. Ale wysiłek był tego wart, bo od chwili wejścia do środka poczułem się doceniony przez wszystkich.

Za swoje sukcesy od czasu „El Pino Atrevido” i występy podczas epidemii COVID-19 La China została nagrodzona 2 kwietnia Medalem Przyjaźni Kulinarnej, przyznawanym przez Federację Kulinarną Republiki Kuby i wydanym po raz pierwszy w prowincji od Ciego de Ávila do Fundacji Pozarządowej.

Zawsze dbając o zadowolenie swoich klientów i starając się zachować idealną równowagę między ilością, jakością i ceną, mały przedsiębiorca „Gdzie śmiałość zawsze smakuje dobrze” – jak wskazuje jej motto – pozwala sobie na zawieranie umów z podmiotami importującymi w celu zapewnienia dostaw .

0405-la-china1.jpg

O wielokrotnych „potknięciach” w okresie zatrudnienia jako wolny pracownik woli nie mówić i patrzy w przyszłość, mając nadzieję, że nowa osobowość prawna zwiększy możliwości owocnych więzi oraz wymiany towarów i usług z państwem. podmiotów i nie. stan: schorzenie.

Wśród zalet zostania kobietą małego biznesu, zdając sobie sprawę, że jest w stanie rozwinąć swój cel korporacyjny, nabywając certyfikowane usługi kawiarniane, rekreacyjne i hurtowe, z których planuje rozszerzyć i zbadać możliwości na terytorium Morón i miasta Ciego de Avivila.

Czeka na wznowienie wycieczek z miejscowości turystycznej Jardines del Rey, aby wznowić kontrakty z biurami podróży Gaviota Tours i Cubatur, z którymi współpracuje od ponad siedmiu lat, z którymi odwiedzali je klienci z Kanady, Rosji i Polski Twój zakład.

Chiny chcą wykorzystać szanse. Ma chęć do pracy i motywację męża i córki, partnerów w małym biznesie i gotowych do wniesienia wkładu, aby biznes mógł się rozwijać obok tej sosny, która wyzywająco stoi u wejścia do gospodarstwa, jako symbol woli i opór.

0405-la-china5.jpg

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *