Rok ponownego otwarcia spotyka meksykańskie Karaiby

Z 42 trasami ze Stanów Zjednoczonych i połączeniami lotniczymi z Europą i Ameryką Łacińską, a także lotami krajowymi do trzech lotnisk Quintana Roo, meksykańskie Karaiby są synonimem „siły i udanego boomu turystycznego”.

Jednak to połączenie lotnicze, a także infrastruktura hoteli i otwartych przedsiębiorstw są wynikiem tego, co nie wahają się określić jako „udane uzdrowienie turystyki”.

Obecnie Karaiby w Meksyku świętują rok ponownego otwarcia swoich drzwi dla turystyki, po kryzysie zdrowotnym wywołanym wirusem, który wymusił zawieszenie dużej części działalności międzynarodowej, w tym oczywiście tej związanej z turystyką.

Warto zauważyć, że rok temu, w czerwcu, Międzynarodowy Port Lotniczy Cancun odnotował tylko 32 operacje, z czego 16 to przyloty, 12 to operacje krajowe, a 4 międzynarodowe.

A teraz, zaledwie rok później, zarejestrowano 470 operacji, z czego 235 to przyloty: 82 w kraju i 153 za granicą.

Jeśli chodzi o obłożenie hotelu, podpisano 2,5% na Riviera Maya w maju 2020 r. i 5,69% w dzielnicy hotelowej w Cancun i Puerto Morelos w tym samym okresie.

W maju 2021 r. Riviera Maya odnotowała średnie obłożenie hoteli na poziomie 53,3%, a obłożenie hoteli w Cancun, Puerto Morelos i Isla Mujeres wyniosło średnio 58%.

Dario Flota-Ocampo, dyrektor generalny ds. turystyki, Quintana Roo, QRTB„Minął rok i cieszymy się, że połączony wysiłek biznesu, pracowników i rządu doprowadził do znacznego boomu turystycznego w stanie Quintana Roo” – wyjaśnił.

W ten sposób dostęp do 42 tras odbywa się ze Stanów Zjednoczonych; Łączność lotnicza z Europą z takich krajów jak Niemcy, Francja, Hiszpania, Wielka Brytania, Portugalia, Rosja, Polska i Turcja; loty z Ameryki Łacińskiej, takich jak Belize, Kolumbia, Brazylia, Kostaryka, Panama, Peru, Dominikana i Wenezuela; Oprócz lotów krajowych obsługiwanych przez trzy lotniska w Quintana Roo, w Cancun, Cozumel i Chetumal… Meksykańskie Karaiby są więc teraz synonimem siły i udanego boomu turystycznego.

wyrażenie. Redakcja. AF

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *