Rzemieślnicy z La Guajira na Targach Przedsiębiorczości w Bogocie

Wielu rzemieślników z Rezerwatu Rdzennych Regionów wzięło udział w V Międzynarodowej Wystawie Zarządzania Społecznego, Przedsiębiorczości i Gospodarki Spółdzielczej, która Odbywało się w Bogocie, od 27 do 29 lipca 2022 r.Organizowany przez Pierwszą Ligę Kobiet Kolumbii.

w trakcie imprezy, Rzemieślnicy mogli uczestniczyć w konferencjach naukowych dotyczących nowych trendów w odpowiedzialności społecznej Wspólne, aby wyartykułować projekty z agencjami współpracy i innymi instytucjami rządowymi lub prywatnymi pracującymi z regionami jako priorytet.

Możesz być zainteresowany: Tributaria nie tknie rodzinnego kosza: nowa Minhacienda

„Jako rzemieślnicy i Wayúu z La Guajira, miło było być tutaj i prezentować nasze produkty, sztukę, która reprezentuje nasze marzenia, od tego czasu, Każda grafika, którą umieszczamy na naszych plecakach symbolizuje naszą kulturę Jako aborygeńska grupa tej rdzennej grupy etnicznej, do której należymy”, powiedział rzemieślnik Wayu Suji Arusha, który był obecny na wydarzeniu.

Warto zauważyć, że ci rzemieślnicy otrzymali wsparcie takich firm jak: Sirgon, która poczyniła postępy zgodnie z umową podpisaną z Regionalną Rezerwą Rdzennych. „W Cerrejón mamy pewność, że kobieta z Wayúu jest filarem zachowania swojej kultury, Również źródło utrzymania. „Utrzymujemy bliskie relacje z Regionalnym Rezerwatem Tubylczym, a ten środek, którego jest częścią, ma na celu zapewnienie im narzędzi do wzmocnienia ich pozycji w zakresie zrównoważonego rozwoju ich społeczności” – powiedział Juan Carlos García Otero, dyrektor ds. społecznych w Serigón.

Przeczytaj także: Potrójne morderstwo Cezara: Wśród ofiar jest dwoje nieletnich

Należy zauważyć, że w konferencji wzięli udział goście z Chile, Meksyku, Włoch, Węgier, Polski, Argentyny, Indii i Hiszpanii.

oprócz, Rzemieślnicy mieli miejsca na ogłaszanie swoich ślubów i ułatwić marketing produktów.

You May Also Like

About the Author: Ellen Doyle

"Introwertyk. Myśliciel. Rozwiązuje problemy. Specjalista od złego piwa. Skłonny do apatii. Ekspert od mediów społecznościowych. Wielokrotnie nagradzany fanatyk jedzenia."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.