Sancti Spíritus Ziemie po zbiorach cukru w ​​Tuinucú – Escambray

Sancti Spíritus Ziemie po zbiorach cukru w ​​Tuinucú - Escambray

Kolejną powiatową kampanię cukrową przejmie Melanio Hernández Sugar Mill, młyn informujący o postępach w reformach

Pod koniec lipca ogłoszono, że 79 procent wyposażenia zakładu w Toinoko jest gotowe.

Nadchodzące żniwa w Sancti Spíritus będą inne, nie tylko ze względu na decyzję o zatrzymaniu młyna urugwajskiego, o czym donosiła niedostępność trzciny cukrowej do przemiału i brak rentowności; Czy to, że Melanio Hernández Mill uzyska różnorodne zbiory przetworów, przetwarzając trzcinę cukrową na cukier, a także melasę przeznaczoną dla sąsiedniego przemysłu alkoholowego.

Byłoby to coś w rodzaju przed i po tym, jak sektor musiałby dostosować nawet koncepcje, aby ponownie otworzyć drogę w kontekście zupełnie innym niż w innych czasach, ponieważ główną miarą zbiorów będzie nie tylko ilość cukru do wyprodukowania, ale plan działania, który sprzyja dywersyfikacji produkcyjnej i zapewnia niezależność agrobiznes finansowy i płace pracowników.

Remonty pod koniec lipca idą dobrze, choć nie zawsze są wymaganej jakości ze względu na ograniczone zasoby. 79 proc. sprzętu jest gotowe do żniw, co sprzyja ukończeniu poprzedniego konkursu w pierwszej połowie marca. , Jak stwierdzono w Escambra Antonio Viamontes Perdomo, dyrektor Milano Hernandez Industrial Sugar Company.

„Nie ma dużych prac do wykonania, w rzeczywistości naprawa, którą musimy wykonać, jest bardzo szlachetna, a celem jest gotowość zakładu do końca października” – wyjaśnił Viamontes Perdomo.

„Musimy jeszcze uzupełnić zasoby ludzkie w fabryce, w Urugwaju jest kamieniołom, nawet z brygadami zmianowymi, które są z gminy Taguasco, więc wśród poszukiwanych pracowników przygotowujemy się do głównych stanowisk i stanowisk, a ta możliwość zatrudniania pracowników urugwajskich, na Choć jest to sytuacja sytuacyjna, nie powinniśmy mieć problemów z zasobami ludzkimi, jednak celem jest ustabilizowanie naszej siły – powiedział kierownik.

Jak zauważył Viamontes Perdomo, planowanie tegorocznych zbiorów wciąż podlega ostatecznym korektom i różni się od wszystkiego, co zostało wcześniej opracowane. „W złożonej sytuacji, w jakiej znajduje się kraj i sektor, nie chodzi o to, by myśleć o planie na pijaństwo, ale o planie pracy, dochodów i wyobrażać sobie różne produkcje, aby nie polegać tylko na jeden.

„Będzie to elastyczny plan, przeznaczymy trzcinę cukrową na produkcję melasy w trzech etapach i wykorzystamy ją do produkcji alkoholu i jego pochodnych, a także zmielimy trzcinę cukrową do produkcji cukru. Zbiory obejmują wszystkie jednostki produkcyjne, a to nie będzie tak duża, jak mogłoby się wydawać, ale będzie daleko od potencjału w prowincji i będzie Wyposażyć kombajn w najbardziej wydajne maszyny, ale konkurencja zostanie złagodzona przez obecny moment gospodarczy ”- wyjaśnia Viamontes Perdomo .

You May Also Like

About the Author: Nathaniel Sarratt

"Freelance twitter buff. Typowy adwokat kawy. Czytelnik. Subtelnie czarujący przedsiębiorca. Student. Introwertyk. Zombie maniakiem."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *