Produkcja wieprzowiny w Chinach osiągnie w tym roku prawie 44 mln ton

21 USDDA wskazuje, że chiński przemysł wieprzowy wykazał dobre wyniki w 2021 r., chociaż oczekuje się, że jeszcze w tym roku zmierzy się z recesją.


Oceny
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) Wskazywali, że produkcja wieprzowiny w Chinach wzrośnie w tym roku do 43,7 mln ton, co odpowiada 20,3% wzrostowi w 2020 roku.


W swoim oświadczeniu zatytułowanym:
Zwierzęta gospodarskie i drób: rynki światowe i handelPrzez cały 2021 r. ubój świń w Azji wykazywał pozytywne statystyki, a waga zwłok wzrosła. Oczekuje się, że obecne wyniki spadną z powodu spadających cen zwierząt.


Jeśli plan amerykańskiej agencji działa, oznacza to Chiny
Będzie wymagać ciągłego importu Aby zaspokoić lokalne zapotrzebowanie, ma osiągnąć 48,6 mln ton.


Oznacza to, że pozostanie taki sam
Jako główny cel eksportu wieprzowinyNawet przy zakupach do 5 mln ton będzie o 5,3% mniej niż przed rokiem.


Według raportu USDA pomoże rozwój przetwórstwa wieprzowiny w Chinach
Aby zwiększyć światową produkcję Żywność osiągająca 105,2 mln ton to o 8,5% więcej niż do 2020 roku.

  • Meksyk: Sekretariat Rolnictwa zwraca uwagę na potrzebę FAO wniesienia wiedzy do sektora rolno-spożywczego w celu wydajnej produkcji
    Podczas szczytu AgriFoot Systems Pre-2021 organizowanego przez FAO, sekretarz ds. rolnictwa Vector Villalobos Arambula zwrócił uwagę na znaczenie przybliżenia producentom z branży narzędzi i wiedzy potrzebnej do przekształcenia zasobów naturalnych w żywność. .
  • Polska: ASF kontynuuje ekspansję w polskim regionie
    Oficjalne dane wskazują, że od marca w polskich sektorach produkcyjnych wystąpiło 31 ognisk afrykańskiej świńskiej grypy; Zgłoszono 1840 incydentów dzikich zwierząt.
  • Chiny: Chiński Pork Belly powrócił już do poziomów z 2017 r.
    Według chińskiego Ministerstwa Rolnictwa i Spraw Wsi, w tym miesiącu całkowita liczba stad hodowlanych w kraju wynosi 45,6 miliona, co stanowi ponad 100% przedafrykańskiej epidemii świńskiej grypy.
  • USA: American Meat Industry rozważy projektowanie narzędzi w celu zapewnienia higieny żywności
    Firma North American Meat Company w Stanach Zjednoczonych opublikowała nowe wytyczne skupiające się na ulepszaniu projektowania i konstrukcji sprzętu używanego w przemyśle mięsnym w celu uniknięcia skażenia żywności.
  • Hiszpania: hiszpańska zbilansowana produkcja żywności spadła o ponad 4%
    Według Hiszpańskiej Federacji Zbiorowych Producentów Pasz, produkcja tych surowców w kraju wykazała pod koniec ubiegłego roku 4,3% międzynarodowy spadek, a pozostałe 25,1 miliona ton.
  • Dominikana: Władze Dominikany potwierdzają, że koordynacja pracy jest bezpieczna
    Dyrekcja Generalna ds. Hodowli Republiki Dominikany poinformowała o śmierci świń w regionie Monte Christie i zapewniła, że ​​przyczyną był brak nadzoru technicznego, który nie wpłynie na bezpieczeństwo w zakresie spożycia wieprzowiny.

You May Also Like

About the Author: Eugene Barker

"Przyjaciel zwierząt na całym świecie. Guru sieci. Organizator. Geek kulinarny. Amator telewizyjny. Pionier kawy. Alkoholowy narkoman."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *